مجاهدت های علامه جعفر مرتضی و پرسشی بابت عدم حضور بزرگان در بزرگداشت ایشان

چهارمین سالگرد علامه سید جعفر مرتضی عاملی به اهتمام جامعة المصطفی العالمیه و همکاری آستان قدس رضوی، دانشگاه ادیان و مذاهب و دانشگاه فردوسی در مشهدالرضا برگزار شد.

پایگاه بین المللی اعتاب و زیارت. حجت الاسلام و المسلمین حجت گنابادی نژاد عضو شورای عالی علمی فرهنگی آستان قدس رضوی و معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان در یادداشتی که در اختیار «عتبه نیوز» قرار داده است نکاتی را درباره شخصیت فکری و خدمات اجتماعی محقق برجسته جهان اسلام، علامه مجاهد سید جعفر مرتضی عاملی به مناسبت برگزاری آیین بزرگداشت ایشان در مشهد مطرح نموده و پرسشی را خطاب به بزرگان حوزوی و دانشگاهی بیان داشته است. متن این یادداشت به شرح زیر است:

«چهارمین سالگرد علامه سید جعفر مرتضی عاملی به اهتمام جامعة المصطفی العالمیه مشهد و همکاری آستان قدس ،دانشگاه ادیان  و دانشگاه فردوسی در مشهدالرضا برگزار شد.

در عظمت خدمات و جایگاه شخصیت  آیت الله جعفر مرتضی اگر فقط فهرست تألیفات و آثار منتشر شده ایشان ملاحظه شود یک سند وزین و درخشان از مجاهدت‌های این عالم بزرگوار مشاهده خواهد شد ،حداقل ۶۰ عنوان کتاب که از منابع اصلی در تاریخ اسلام و سیره اهل بیت علیهم السلام و معارف اسلامی با معتبرترین مدارک و مستندات می باشد.

کمترین اطلاع از دو اثر ماندگار این محقق گرانمایه اسلامی یعنی کتاب الصحیح من سیرة النبی الأعظم صلی الله علیه و آله در ۳۵ جلد و با ذکر حدود ۱۷۰۰ مرجع علمی و تألیف کتاب سیرة الإمام امیرالمؤمنین علیه السلام در ۵۳ جلد، دو نشان است که به تنهایی می تواند بیانگر خدمات و موقعیت ممتاز علمی ایشان باشد.

از مهمترین ویژگی های این اندیشمند برجسته اسلامی، اندیشه و بصیرت عمیق و دقیق دینی بود که الحمدالله آز آن برخوردار بودند. پس از جنگ ۳۳ روزه سفری به لبنان داشتم و توفیق شد خدمت شان برسم در مسیر  وعده ملاقات، از راهنما پرسیدم به مدرسه آیت الله جعفر مرتضی می‌رویم؟ پاسخ شنیدم خیر، وعده در منزل استاد است و در ادامه گفت: مدرسه و کتابخانه حاج آقا در جنگ ۳۳ روزه مورد هجمه رژیم اسرائیل قرار گرفت و کتابها و کتابخانه در آتش سوخت و ... دقایقی بعد در ضاحیه جنوبی بیروت در یک واحد آپارتمانی خدمت علامه جعفر مرتضی رسیدم بعد از احوال پرسی و ابراز لطف ایشان گفتم: در مسیر که می آمدم با خبر شدم کتابخانه شما در جنگ سوخته است آیا کتابخانه مدرسه بوده یا کتابخانه و کتابهای شخصی شما بوده؟ استاد فرمودند هم کتابهای کتابخانه مدرسه بود، هم کتاب‌های شخصی و همه دست نوشته های علمی ام و در ادامه گفتند در زادگاهم در روستایی در جنوب لبنان هم منزلی داشتیم و بخشی از کتاب‌هایم آنجا بود آن مکان هم مورد تهاجم واقع شد و همه کتاب‌ها سوخت و از بین رفت. بدون تأمل و سریع گفتم حاج آقا خیلی واقعه سخت و تلخی بوده و غیر قابل تحمل. در پاسخ آیت الله جعفر مرتضی فرمودند: سخت بود، تلخ بود اما غیر قابل تحمل نبود؛ پرسیدم چطور؟ در پاسخ از ایشان اینگونه شنیدم: حملات نظامی و آتش و گلوله هایی که در جنگ ۳۳ روزه لبنان دیدیم پایانی جز نابودی شیعه در لبنان برای آن متصور نبود لذا فتح و پیروزی مقاومت که حاصل شد این خسارات و سختی ها را قابل تحمل ساخت. در یک لحظه ضعف خودم را درک نمودم و همزمان تصویری دقیق از یک عالم انقلابی با افتخار و دارای بصیرت دینی و سیاسی را دریافتم.

در آخرین سفری که به مشهد مقدس داشتند و شرایط بسیار سخت بیماری سرطان را تحمل می کردند با مدیریت و ملاحظات فرزند خدوم و فاضل ایشان حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مرتضی به زیارت مضجع منور امام رضا علیه السلام مشرف شده بودند. به دلیل وضعیت بیماری تقریبا این سفر بی اطلاع از علما و مسئولین انجام گرفته بود فقط بنده موفق شدم که در مجمتع ولایت که محل استقرار ایشان بود، خدمت علامه برسم. در یک لحظه دو صحنه عجیب مقابل چشمانم مشاهده نمودم، یکی جسم نحیف و رنجور و ضعیف استاد بود و صحنه دوم کتابهای زیادی که در اتاق محل اقامت ایشان همراهشان بود و دقیقا در همان سفر کوتاه و زیارتی مشهد و در دوران بیماری سخت، مجدانه اهتمام به تتبع و پژوهش داشتند و این تابلویی شد از مجاهدت های علمی آیت الله جعفر مرتضی عاملی.

اما در مراسم روز سه شنبه برای بزرگداشت ایشان در مشهد، با تعجب تمام از علماء، اساتید، محققان، نخبگان، متولیان، چهره های مشهور از خادمان اندیشه و دین و مدیران حوزوی و فرهنگی و دانشگاهی خراسان حضوری دیده نشد و این رفتار اگر به جهت نقص و ضعف در اطلاع رسانی، هماهنگی و دعوت بوده است که مسئولیت و کاستی بر عهده متولی اصلی برگزاری مراسم است ولی اگر در این بخش کوتاهی در کار نبوده، اشکال مهمی است که متوجه مخاطبان مرتبط با چنین رویدادی می باشد.

کد خبر 2271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha