شهید آیت‌الله رئیسی توجه ویژه‌ای به فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر رضوی داشتند

حاج آقای رئیسی جایگاه ویژه‌ای برای قاری و تلاوت قرآن قائل بودند. در دوران تولیت ایشان، آمار قرآن‌آموزان به لحاظ کمی سه برابر شد. از لحاظ بودجه قرآنی دغدغه نداشتیم چون با عنایت ایشان بودجه‌های خوبی برای قرآن و فعالیت‌های قرآنی تأمین می‌شد.

عتبه‌نیوز ـ آزیتا ذکاء؛ ترویج معارف قرآنی و مکتب اهل‌بیت(ع) با بهره‌گیری از ظرفیت فرهنگی آستان قدس رضوی یکی از توصیه‌های هفت‌گانه رهبر معظم انقلاب در هفدهم اسفند سال ۱۳۹۴ در حکم انتصاب آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی به تولیت آستان قدس رضوی بود. خدمت شهادت‌گونه این خادم مخلص حضرت رضا(ع) روزنامه قدس را بر آن داشت گوشه‌ای از خدمات این خادم شهید را از بیان حجت‌الاسلام مهدی شجاع، رئیس پیشین اداره دارالقرآن‌الکریم آستان قدس رضوی به تصویر بکشد که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

شهادت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی ضایعه جبران‌ناپذیری است که دل اقشار مختلف جامعه را به درد آورده است. خدمات شایان ایشان ما را بر آن داشت توجه و اهتمام ایشان را به قرآن و جامعه قرآنی که یکی از توصیه‌های هفت‌گانه رهبر معظم انقلاب در حکم انتصاب این شهید بزرگوار به مقام تولیت آستان قدس رضوی بود را از بیان شما بشنویم.

شهید آیت‌الله رئیسی معتقد بودند چون مشهد یک شهر قرآنی است باید ظرفیت‌های قرآنی در حرم مطهر امام رضا(ع) فعال بوده و در حوزه‌های کمی و کیفی توسعه یابد. بیش از هر کسی از حُسن توجه ایشان به قرآن و فعالیت‌های قرآنی اطلاع و آگاهی دارم و شهادت می‌دهم به اینکه واقعاً دغدغه جدی در حوزه فعالیت‌های قرآنی داشتند و بسیار هم حمایت می‌کردند. فعالیت‌های قرآنی در دوران تولیت مرحوم آیت‌الله طبسی خوب پیش رفت و ادامه آن فعالیت‌ها با حمایت و پشتوانه شهید آیت‌الله رئیسی همراه بود و ایشان تأکید داشتند این فعالیت‌ها باید بیشتر شود. ایشان در گزارشی که در پایان مسئولیت خود در مقام تولیت آستان قدس رضوی به رهبر معظم انقلاب دادند، اشاره کرده بودند ما در بخش آموزش و محافل قرآنی رشد کمی و کیفی داشتیم و فعالیت‌هایمان هشت برابر شده است.

این حمایت‌ها به چه شکلی بود؟

حاج آقای رئیسی جایگاه ویژه‌ای برای قاری و تلاوت قرآن قائل بودند. در دوران تولیت ایشان، آمار قرآن‌آموزان به لحاظ کمی سه برابر شد. از لحاظ بودجه قرآنی دغدغه نداشتیم چون با عنایت ایشان بودجه‌های خوبی برای قرآن و فعالیت‌های قرآنی تأمین می‌شد و تأکید داشتند باید بودجه عرصه قرآنی خوب باشد تا فعالیت‌های قرآنی اُفت نکند. همچنین اگر یک استاد، قاری یا حافظ درخواستی داشت و به ایشان منتقل می‌کردیم، سریع قبول کرده و آن خواسته اجابت می‌شد.

شهید آیت‌الله رئیسی توجه ویژه‌ای به فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر رضوی داشتند

شهید آیت‌الله رئیسی در دوران تولیت خود چه نظری درباره انتخاب شما به عنوان ریاست اداره دارالقرآن‌الکریم حرم مطهر رضوی داشتند؟

همیشه در زمان مرحوم آیت‌الله طبسی از من به عنوان قاری در جلسات دفتر تولیت دعوت می‌شد تا تلاوت داشته باشم و تلاوت جلسه معارفه آقای رئیسی به عنوان تولیت آستان قدس رضوی نیز بر عهده من بود. خاطرم هست این شهید بزرگوار در آن جلسه بنده را مورد تفقد خود قرار دادند. در جلسات بعدی تولیت باز هم این دعوت برای تلاوت ادامه داشت و از این پس آقای رئیسی من را به فامیل صدا می‌زدند و بنده را تشویق ویژه می‌کردند.

زمانی که شهید آیت‌الله رئیسی به مقام تولیت آستان قدس رضوی نائل آمدند دارالقرآن‌الکریم با سرپرست اداره می‌شد. یک روز آقای رئیسی از دارالقرآن‌الکریم بازدید کردند و نکاتی به وی منتقل شد؛ ایشان در دیداری دوباره در جلسه تولیت به من گفتند: «شما که قاری قرآن هستید، دارالقرآن را فعال کنید». بعد هم از من دعوت کردند و جلسه‌ای برگزار شد و گفتند: «ما در نظر داریم شما مسئول دارالقرآن باشید و آنجا را مدیریت کنید. سوابق شما را خوانده‌ایم، جایگاه خوبی میان قاریان مشهد دارید؛ بنابراین نظر بنده این است شما ریاست این اداره را بر عهده بگیرید».

رشد کمی و کیفی فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر را در کجا می‌توانیم شاهد باشیم؟

طرح آیات موضوعی برای بیان معارف قرآن پیش از تلاوت قرآن اذانگاهی را خدمت آقای رئیسی بردیم که این طرح خیلی مورد توجه ایشان قرار گرفت و حمایت کردند و این کار انجام شد. اساتید معارف قرآنی دارالقرآن‌الکریم حرم مطهر رضوی پای کار آمدند و ۳۵۰موضوع ملی و مذهبی را پیدا کردند تا زائران در طول سال بر اساس آیات مربوط، از تلاوت و بیان معارف قرآنی در وقت اذان‌های ظهر و مغرب بهره ببرند. من هم ظهرهای پنجشنبه این توفیق را دارم. الحمدلله الان نیز همان سنت حسنه‌ای که ایشان حمایت کردند در زمان تولیت حاج آقای مروی هم ادامه دارد.

البته خود شهید آیت‌الله رئیسی در زمان تولیتشان بیان تفسیر را در حرم مطهر داشتند.

درست است. ایشان شب‌های پنجشنبه تفسیر قرآن داشتند که ابتدا از شبستان‌های گوهرشاد شروع شد و بعد به رواق امام خمینی(ره) رسید. پیش از تفسیر ایشان، خودم یا یکی از قاریان تلاوت مجلسی داشتیم. همچنین در ماه مبارک رمضان هر روز ظهر در مسجد گوهرشاد بحث تفسیرشان بود و این نشان می‌دهد ایشان واقعاً شخصیت قرآنی بودند و مطالعات بسیار خوبی در حوزه معارف قرآن و کلام‌الله مجید داشتند که ایشان را تبدیل به شخصیت ویژه‌ای می‌کرد.

شهید آیت‌الله رئیسی توجه ویژه‌ای به فعالیت‌های قرآنی حرم مطهر رضوی داشتند

خدمات ایشان در حوزه قرآنی با چه خاطره قشنگی برای شما همراه بوده است؟

بهترین خاطره‌ام برمی‌گردد به زمانی که در اواخر سال ۱۳۹۶ با کمک برخی از خادمیاران قرآنی اهل کرمان با بیت‌الزهرا(س) حاج قاسم ارتباطی برقرار کردیم تا بتوانیم در آنجا محفل قرآنی برگزار کنیم. برای پیشنهاد این حرکت، خدمت آقای رئیسی رسیدیم و ایشان نیز اجازه دادند و ما یک کاروان قرآنی در دهه فاطمیه به بیت‌الزهرا(س) رفتیم. حاج قاسم یک ساعت روضه‌شان را به تأخیر انداختند و ما در آن یک ساعت محفل قرآنی داشتیم.

وقتی به سردار دل‌ها گفتیم از جوار حضرت رضا(ع) و از طرف آقای رئیسی آمده‌ایم، ایشان از شخصیت خدوم آیت‌الله رئیسی به نیکی یاد کردند. البته این محبت دوطرفه بود و وقتی برگشتیم و گزارش کار را خدمت آقای رئیسی دادیم، ایشان هم بسیار خوشحال شدند و خیلی تشویق کردند که این اتفاق در سال‌های بعد هم ادامه پیدا کند. تا زمانی که خودم ریاست دارالقرآن‌الکریم را عهده‌دار بودم محفل قرآنی را در کنار روضه‌های فاطمیه در بیت‌الزهرا(س) داشتیم. دهه کرامت سال ۱۳۹۷ تولیت آستان قدس، حاج قاسم را به مشهد دعوت کرده و افتخار خادمی امام هشتم(ع) را برای ایشان فراهم کردند.

منبع: قدس آنلاین 

کد خبر 4422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha