بزرگترین افتخار استاد عباسی تلاوت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع) بود

حمیدرضا عباسی بزرگترین افتخارش را قرائت قرآن در مضجع شریف علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) می‌دانست و گفته بود: «هرکس از من می‌پرسد بالاترین عنوانی که در زندگی کسب کرده‌ای، چیست؟ می‌گویم خادمی و افتخار تلاوت در حرم امام‌رضا(ع)».

عتبه‌نیوز ـ آزیتا ذکاء؛ داغ فراق شهید حاج محسن حاجی حسنی کارگر تازه و باور آن برای جامعه قرآنی و مردم قرآن‌دوست سخت بود. همه جا حرف از یوسف‌القراء ایرانی بود. حمیدرضا عباسی در مراسم تشییع شهید مِنا به همراه جمعی دیگر از دوستان قرآنی خود حضور داشته و خطاب به آنها چنین می‌گوید: «به نظرتان از بین ما، اولین نفری که به محسن ملحق می‌شود کیست؟». سه مرتبه بین هم قرعه انداختند و هر سه‌بار هم به اسم حمیدرضا درآمد.

حاج حمیدرضا عباسی دلتنگ حاج محسن بود، بعد سه ماه روحش آسمانی شد و به جمع دوست قرآنی‌اش پیوست. او همچون رفیق قرآنی خود حاج محسن حاجی حسنی کارگر، قاری و موذن آستان قدس رضوی بود و اجرای اذان به افق شرعی ظهر روزهای شنبه را بر عهده داشت. هشت سال است که گلدسته‌های بارگاه منور علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) از شنیدن صدای ملکوتی این دو قاری جوان، خوش‌اخلاق و خوش‌سیما محروم است.

مرحوم حمیدرضا عباسی بزرگترین افتخارش را قرائت قرآن در بارگاه منور علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) می‌دانست و گفته بود: «هرکس از من می‌پرسد بالاترین عنوانی که در زندگی کسب کرده‌ای، چیست؟ می‌گویم خادمی و افتخار تلاوت در حرم امام‌رضا(ع)».

ماه مبارک رمضان فرصتی دست داد تا این هفته در معرفی یکی از مشاهیر مدفون در این مضجع شریف به سراغ این شخصیت برجسته قرآنی برویم و بیشتر با او آشنا شویم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

بزرگترین افتخار استاد عباسی تلاوت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع) بود

شش برادر با نام رضا

حجت‌الاسلام بهاء‌الدین عباسی از داشتن دختر محروم بود و شش پسر خدا به او داد که به عشق حضرت رضا(ع) نمام تک تک آنها رضا نامید. سال ۱۳۵۵ سومین فرزند او قدم به دنیای خاکی گذاشت و حمیدرضا نام گرفت.

این علاقه فقط به اینجا ختم نشد؛ او به همراه همسر و شش فرزند خود به نام‌های علیرضا، عبدالرضا، حمیدرضا، غلامرضا، مجیدرضا و محمدرضا در اوایل دهه ۱۳۶۰ ساکن مشهد شد.

بهره ‌گرفتن از اساتید برجسته

حمیدرضا به دلیل عشق زیاد پدر و مادرش به آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) از سن پنج سالگی ساکن مشهد شد. پدرش از روحانیان و قاریان خوب زنجان بود و در مسابقات کشوری قرآن کریم شرکت می‌کرد. او اولین استاد فرزندان خود بود. همچنین مرحوم مادرش همواره بزرگترین مشوق فرزندانش بود و همه عمرش را وقف تربیت آنها کرد.

او در مشهد از محضر اساتیدی همچون «سیدمرتضی و سیدمجتبی سادات فاطمی»، «مرحوم محمدکاظم محمدزاده»، «مرحوم محمدعلی اوحدی»، «مرحوم جواد مسگری»، «مرحوم محمدکاظم حسن‌زاده»، «مرحوم عبدالرضا معینی» بهره گرفت.

استاد عباسی ضمن برخورداری از صوت خوب، بسیار خوش‌لحن، مسلط به فنون نغمات و مقامات عربی بود. به طور خاص به تلاوت‌های استاد مصطفی اسماعیل و استاد شحات‌انور علاقه فراوانی داشت. البته در نوجوانی، تلاوت استاد عبدالباسط را تقلید می‌کرد ولی در دوره بلوغ، تغییر سبک داد.

بزرگترین افتخار استاد عباسی تلاوت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع) بود

مرحوم عباسی در کنار استادش مرحوم معینی

کسب مقام‌های کشوری و بین‌المللی

مرحوم حمیدرضا عباسی در کارنامه قرآنی خود مقام‌های مختلف کشوری و بین‌المللی داشت که از جمله آنها می‌توان به کسب رتبه چهارم در مسابقات بین‌المللی مالزی، رتبه سوم مسابقات بین‌المللی کویت و همچنین رتبه اول کشوری اشاره کرد.

هنرمند در عرصه‌های مختلف

مرحوم عباسی استاد ندیده و هر اکتساب خطی که داشت، از پدرش بود. البته او بسیار زیبا می‌نوشت، به طوری که نوشتن به آن زیبایی از عهده پدرش خارج بود. بارها از سوی پدر تشویق شده بود که خوشنویسی را ادامه دهد و در کلاس‌های انجمن خوشنویسان ثبت‌نام و شرکت کند و درجه ممتازی و فوق آن را دریافت کند که او اقدامی نکرد.

استاد عباسی تنها یک قاری ممتاز نبود، در خلق آثار هنری همچون خطاطی، نقاشی، طبع شعری و حکاکی بر روی سنگ تبحر داشت. شغل اصلی او تهیه دکور و پرده‌های مذهبی نمایشگاهی بود. دفتر کار هنری و طراحی داشت و در نمایشگاه‌های بین‌المللی هم شرکت می‌کرد. در سفری تبلیغی که دهه آخر ماه مبارک رمضان سال ۱۳۹۴ به کشور چین داشت، استاد را به نمایشگاهی از تابلوهای خوشنویسی می‌برند.

مرحوم عباسی هم در آنجا تقاضای ماژیک و برگه می‌کند، بعد چند کلمه‌ای از عبارت‌های قرآنی را با خط خوش می‌نویسد که مورد استقبال چینی‌ها قرار می‌گیرد، به طوری که هر جا استاد برای تلاوت قرآن می‌رفت، ابتدا از او می‌خواستند که چند سطر برایشان بنویسد و بعد تلاوت کند.

بزرگترین افتخار استاد عباسی تلاوت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع) بود

متخلق به اخلاق قرآنی

یک قاری قرآن باید اعمال و رفتارش منطبق با دستورات قرآنی باشد و حمیدرضا عباسی نمونه عینی چهره قرآنی متخلق به اخلاق و منش قرآنی بود. به همین دلیل از امتیاز و جایگاه ممتازی در میان جامعه قرآنی مشهد و کشور برخوردار بود. او هیچگاه از کسی کینه‌ای به دل نمی‌گرفت و با اطرافیان بسیار خوش‌برخورد و مهربان بود. اخلاق، ادب، تواضع و شوخ‌طبعی جزئی از اخلاقیات و ویژگی‌های او بود. شوخ طبعی در کمال ادب و متانت به طوری که افراد زیادی با ذوق و شوق دور او جمع می‌شدند.

حجی که به یوسف‌القراء اهدا شد

استاد عباسی برای اجرای تلاوت و برنامه‌های قرآنی، سفرهای متعددی به کشورهای مخلتف همچون آلمان، ایتالیا، اتریش، مالزی، کویت، چین و عراق داشت. همچنین از طرف بعثه رهبر معظم انقلاب دو بار به سفر حج تمتع مشرف شد. در سال ۱۳۹۴ هم، ابتدا قرار بود که او به حج مشرف شود که از تهران با استاد عباسی تماس گرفتند و گفتند: «چون محسن حاجی حسنی کارگر رتبه اول مسابقات مالزی را کسب کرده، اجازه بدهید که او به این سفر حج برود و سال بعد، شما در مراسم حج تمتع شرکت کنید». مرحوم عباسی هم قبول می‌کند. اما عمر او کفاف نمی‌دهد که دوباره به سفر حج برود.

بزرگترین افتخار استاد عباسی تلاوت قرآن در حرم مطهر امام رضا(ع) بود

تدفین در حرم رضوی

مرحوم استاد حمیدرضا عباسی نهم دی‌ماه سال ۱۳۹۴ پس از داوری مسابقات قرآن بسیج استان سمنان درحال بازگشت به مشهد بود که بر اثر واژگونی اتومبیل‌اش دچار سانحه رانندگی شد و به کما رفت و پس از هفت روز کمای عمیق در غروب ۱۵ دی‌ماه به دیار حق شتافت و پیکر مطهرش در اتاق ۵ بلوک ۵۲۶ بهشت ثامن‌الائمه(ع) صحن جمهوری حرم مطهر رضوی در کنار رفیق قرآنی‌اش مهاجر الی‌الله شهید حاج محسن حاجی حسنی کارگر آرام گرفت. ‌

کد خبر 4134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha