بازخوانی تعالیم رضوی، نقشه معماری تمدن نوین اسلامی را فراهم می آورد

دبیر ملی کنگره جهانی حضرت رضا(ع) با اشاره به اینکه برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید حوزه‌های علمیه و دانشمندان به نظریه پردازی در این حوزه ورود کنند، هدف کنگره جهانی امام رضا(ع) را نظریه‌پردازی در حوزه‌های تمدنی بر اساس تعالیم رضوی دانست و گفت: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید به سراغ تعالیم دینی و بازخوانی تعالیم رضوی برویم تا ادبیات لازم برای ترسیم نقشه معماری تمدن نوین اسلامی فراهم آید.

به گزارش عتبه‌نیوز، حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی جلائیان اکبر نیا، دبیر ملی کنگره جهانی حضرت رضاعلیه السلام  به سابقه برگزاری نخستین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) اشاره کرد و گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی که تعداد همایش‌ها به این گستردگی امروزه نبود، آستان قدس رضوی در سال ۶۳ در حرکتی علمی دانشگاهی با عنوان دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مرکز پژوهشی با عنوان بنیاد پژوهش‌های اسلامی و رویدادی علمی با نام کنگره جهانی حضرت رضا(ع) را تشکیل داد.

وی افزود: در نخستین دوره این کنگره مقام معظم رهبری سخنرانی عالمانه و جریان سازی داشتند که در آن مقاله خود را با محوریت امام رضا(ع) و با عنوان مبارزه دائمی خستگی ناپذیر، ارائه کردند و فرمودند: بدانید پیام زندگی پرماجرای امام رضا علیه‌السلام به ما، عبارت است از مبارزه‌ دائمی خستگی‌ناپذیر، که این ایده، رویکرد جریان امامت را رقم زد.

دبیر ملی کنگره جهانی امام رضا(ع) بیان داشت: اما کنگره حضرت(ع) پس از چهارمین دوره متوقف شد و اکنون پس از سال‌ها، هنگامی که موضوع تمدن نوین اسلامی مطرح است، برگزاری دوره‌های بعدی این کنگره در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید حوزه‌های علمیه و دانشمندان به نظریه پردازی در این حوزه ورود کنند، هدف کنگره جهانی امام رضا(ع) را نظریه‌پردازی در حوزه‌های تمدنی بر اساس تعالیم رضوی دانست و گفت: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید به سراغ تعالیم دینی و بازخوانی تعالیم رضوی برویم تا ادبیات لازم برای ترسیم نقشه معماری تمدن نوین اسلامی فراهم آید.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر جلائیان گفت: تاکنون کمتر نگاه ما به روایات امام رضا(ع) تمدنی بوده است اما وقتی به بطن روایات و احادیث ورود پیدا می‌کنیم متوجه می‌شویم با حقایق روبه رو هستیم که توان طراحی این امر را داراست.

وی افزود: پنجمین کنگره جهانی امام رضا(ع) با محوریت «عدالت برای همه ظلم به هیچکس» تدارک دیده شده است. بی شک اگر تعالیم حضرت صحیح بازخوانی شود، و نظام اجرایی آن فراهم شود ظلمی در جامعه صورت نمی‌گیرد و عدالت به صورت شبکه‌ای ایجاد می‌شود.

مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه علوم اسلامی رضوی در ادامه گفت: در واقع ما می‌خواهیم با برگزاری این کنگره، نظریه و فکر تولید کنیم، بعد از تولید علم زمینه اجرای آن را فراهم آوریم و این علم باید به حوزه حکمرانی وارد شود و به تمدن برسد.

دبیر ملی کنگره جهانی حضرت رضا(ع) زمان برگزاری این کنگره را اردیبشهت ماه سال ۱۴۰۳ ذکر کرد و افزود: ما از ائمه روایات و احادیثی داریم که بستری برای معماری تمدن نوین اسلامی است از همین رو باید بازخوانی شوند و زمینه تبدیل آن به نظریه فراهم شده تا در میدان اجرایی شوند و در نهایت تبدیل به حکومت و جامعه گردد.

کد خبر 2928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha