مدیر مرکز فقهی جواد الأئمة(ع) در گفتگو با عتبه نیوز گفت: جهان تشیع از ابتدا تاکنون فراز و نشیب های بسیاری را پشت سر نهاده و پس از انقلاب اسلامی ایران نیز با چالش ها و موانع جدیدی برای پیشرفت مواجه شده است اما با این وجود، یک مکتب پیش رو و مورد توجه است که همه مکاتب علمی درباره آن بحث و تبادل نظر دارند.
حجت الاسلام علی اصغر تقوی در ادامه به ارتباط متقابل ایران و مکتب تشیع اشاره کرد و عظمت و قدرت امروز ایران در جهان را مرهون حاکمیت مکتب تشیع در آن دانست و افزود: پس از انقلاب اسلامی، با حمایت امام خمینی(ره) و نگرش ژرف و ویژه رهبر انقلاب نسبت به اعتاب مقدسه، جایگاه این بقاع متبرکه بیش از پیش نزد جهان اسلام تبیین و توجهات به آن ها جلب شد تا جایی که بدون هیچ کمک دولتی و حاکمیتی، صرفا از محل وقف ها و نذورات مردم اداره می شوند.
نقش اعتاب مقدسه در بلوغ و تبلور فرهنگ شیعی در جهان قابل انکار نیست
مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به اینکه در سایه عنایات امام و رهبری و کمک های مردمی، پس از انقلاب اسلامی، شاهد رشد و شکوفایی ظرفیت های اعتاب بوده ایم، تصریح کرد: با احداث کتابخانه ها، حوزه های علمیه، مراکز دانشگاهی و... در اطراف آستان های مقدس، امروز بلوغ تفکر شیعی و نقش اعتاب مقدسه در تبلور این فرهنگ و تفکر را در سطح جهان نظاره گر هستیم.
حجت الاسلام تقوی با تاکید براینکه اعتاب مقدسه نه تنها به تشیع بلکه به اسلام و مکتب توحید و حتی سایر مکاتب نیز کمک کرده اند، اضافه کرد: با توجه به اینکه اعتاب مقدسه یکی از ارکان اساسی تمدن بزرگ شیعی به شمار می روند، ضرورت های اجتماعی، سیاسی، علمی، فکری، فرهنگی و مذهبی، هماهنگی هر چه بیشتر آن ها را ایجاب می کند.
لزوم پرهیز اعتاب از تنگ نظری، فرقه گرایی و حزب گرایی
به باور وی، از لوازم جدی تحقق این هماهنگی، پرهیز اعتاب از تنگ نظری، فرقه گرایی و حزب گرایی است چنانکه در زمان حیات اهل بیت(ع) نیز چنین نگرش هایی از سوی ایشان وجود نداشت؛ امروز هم درب حرمشان باید به روی همه باز باشد و تولیت ها با فکری باز، از حضور بزرگان و اندیشمندان تشیع و تسنن در اعتاب مقدسه و برگزاری کرسی های آزاداندیشی استقبال کنند.
استاد حوزه علمیه خراسان از توجه و تمسک به قرآن و تعالیم آن بعنوان دیگر رسالت اعتاب مقدسه یاد و اظهار کرد: در شرایطی که شبهات قرآنی از سوی دشمنان بیداد می کند، بهترین تبلیغ برای نشر معارف شیعی، تمسک به قرآن کریم است؛ آنقدر که به احکام توجه شده، به تدبر و تفسیر و انس با قرآن اهمیت داده نشده است.
اهمیت عملکرد صحیح و منطقی
حجت الاسلام تقوی در پایان یادآور شد: اگر اعتاب مقدسه، فعالیت های علمی فرهنگی خود را به نحو احسن انجام دهند، چنانکه تاریخ نشان می دهد، مردم در محبت به اهل بیت(ع) ذره ای کوتاهی نداشته و ندارند و خود نیازهای مالی و اقتصاد اعتاب را تامین می کنند بنابراین، مهم عملکرد صحیح و منطقی اعتاب است و اینکه مدیران آن ها خود را خادم زائران بدانند و نگاه تحکمی نداشته باشند.
نظر شما