آرزویم تعلیم قرآن در حرم امام رضا(ع) بود

فاطمه محمدیان یکی از خادمیاران قرآنی آستان قدس رضوی است که سعادت تدریس قرآن برای خادمیاران حرم مطهر، آموزش و پرورش و دانشگاه علوم اسلامی رضوی را در کارنامه خود دارد.

مشهدالرضا(ع) به پشتوانه ظرفیت عظیم فرهنگی در مضجع شریف امام مهربانی‌ها به قطب قرآنی در کشور معروف است که شخصیت‌های برجسته‌ای در جایگاه استاد، قاری، حافظ، پژوهشگر و هنرمند قرآنی از آن برخاسته‌اند.
شاید کمتر از بانوان و توانمندی آنها در عرصه قرآنی یاد شود و مثل آقایان در جامعه قرآنی شناخته شده نباشند. اما این دلیل بر عدم قابلیت آنها در جایگاه استاد، قاری و حافظ ... نیست. چه‌بسا در عرصه ترویج و تبلیغ کلام وحی نیز به دیگر کشورها دعوت شده‌اند.
چهارشنبه امام رضایی این هفته مصادف با گرامیداشت هفته معلم است و این روزشمار رسمی کشورمان ما را برآن داشت تا به سراغ فاطمه محمدیان یکی از بانوان موفق در عرصه تعلیم قرآن برویم که سعادت تدریس قرآن برای خادمیاران حرم مطهر، آموزش و پرورش و دانشگاه علوم اسلامی رضوی را در کارنامه خود دارد.
در گفت‌وگو پیش‌رو بیشتر با او آشنا خواهیم شد.

بانوان همچون آقایان در مشهدالرضا(ع) از سطح بالای قرائت، حفظ و تدریس قرآن برخوردارند و می‌توان گفت حرم مطهر امام رضا(ع) نیز کهن مثبتی برای موفقیت‌های قرآنی آنها به شمار می‌رود. این امر در مورد خانم محمدیان چگونه صدق پیدا کرده است؟
اینکه حرم مطهر امام رضا(ع) ظرفیت بی‌بدیلی برای آموزش و فراگیری قرآن هست و اساتید خوبی در مشهد و حرم وجود دارند، جای تردید نیست. اما این امر در مورد من با یک پیشنیه خانوادگی مذهبی اتفاق افتاد که در آن پدر کارمند حوزه علمیه و مادر فرهنگی بودند. ما دو خواهر هستیم که دو برادر داریم. مادرم به تربیت ما بسیار توجه داشت و از سنین دبستان من و خواهرم را به کلاس‌های قرآنی فرستاد. دوران دبیرستان روخوانی، روانخوانی و تجوید را فراگرفتیم و در سال آخر دبیرستان با کلاس‌های قرآن حرم آشنا شده و هر دو در کلاس حفظ شرکت کردیم. الحمدالله دو خواهر، حافظ کل قرآن هستیم و دو برادرم نیز ذاکر اهل‌بیت(ع) هستند.
 
چگونه به عرصه تدریس قرآنی راه یافتید؟
بزرگترین آرزویم تدریس در حرم مطهر امام رضا(ع) بود. از خواهرم پرسیدم، من که حافظ کل شده‌ام چرا نمی‌توانم در دارالقرآن‌الکریم حرم مطهر تدریس کنم؟ خواهرم گفت: «غیر از حفظ کل قرآن باید مدرک لیسانس نیز داشته باشی» من فوق دیپلم بودم.
از آنجا که حضرت از آرزوی قلبی من خبر داشتند؛ قرار شد خادمیاران دارالقرآن‌الکریم حرم در زمینه قرآنی ارتقاء پیدا کنند که من برای این امر انتخاب شدم. باورم نمی‌شد حالا من کجا نشسته‌ام؟ پشت میزی که روزی اساتید خودم آنجا نشسته بودند و من شاگرد بودم. انگار دارم خواب می‌بینم. سرکلاس همین موضوع را برای همکارانم تعریف کردم و اشک از چشمانم جاری می‎شد.
البته روزی هم مسؤل آموزش دارالقرآن‌الکریم حرم مطهر از من خواست تمام مدارک قرآنی‌ام را برایش ببرم. سعادتی مضاعف یافتم تا مربی برای طرح «من قرآن رو دوست دارم» شوم.
 
خواهرتان نیز به تدریس قرآن اشتغال دارد؟
خواهرم از اساتید قدیمی آستان قدس رضوی است. او حدود دو سال از من کوچکتر بوده و زودتر از من حافظ کل قرآن شد. من حفظ خود را مدیون او هستم. خواهرم یکی از اساتید حفظ من است و غیر او از محضر اساتید دیگری همچون طاهره روحی، بی‌بی مریم حسینی‌فخر و خسروی بهره برده‌ام.
 
گویا در دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز به دانشجویان قرآن تعلیم می‌دهید؟
یکی از خادمیاران شیفت‌ حرم، من را به مسئول دانشگاه معرفی کرده بود. آنها هم پس از تماس و صحبت، مدارک قرآنی‌ام را گرفتند و اینگونه سعادت یافتم در کنار تدریس برای خادمیاران قرآنی حرم و «طرح من قرآن را دوست دارم» به تعلیم قرآن برای دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز فراخوانده شوم.
لطف بیکران حضرت برای تدریس قرآن در چند جا شامل حال من شده و ساعاتی را که به تعلیم قرآن در این مضجع شریف مشغول هستم، بدون شک از بهترین روزهای عمرم محسوب می‌شود و در پوست خودم نمی‌گنجم.
 

آرزویم تعلیم قرآن در حرم امام رضا(ع) بود


 
آیا تعلیم قرآن خانم محمدیان فقط به حرم مطهر رضوی خلاصه می‌شود؟
فعالیت‌های آموزشی‌ام به سال ۱۳۸۵ برمی‌گردد که به مدت دو سال مدیر مهدکودک بودم. پنج سال بصورت افتخاری برای حفظ قرآن با اوقاف و امور خیریه و به مدت ۴ سال با مدرسه غیرانتفاعی مشکوة همکاری داشتم. در حال حاضر معلم درس قرآن در دبستان و دبیرستان شهر گلبهار هستم. همچنین به عنوان مسئول امور قرآنی در حوزه بسیج گلبهار توفیق خدمت به قرآن دارم.
 
این همه علاقه به قرآن و امام رضا(ع) از کجا نشأت می‌گیرد؟
مادرم قاری قرآن در جلسات خانگی بود و حتی آموزش قرآن هم داشت. مسلما عامل اصلی او بود که ما را از کودکی در کلاس‌های قرآنی ثبت‌نام کرد. البته خواهرم برای ورود من به عرصه حفظ خیلی موثر بود.
به لطف حضرت حافظ قرآن شدم، سعادت تدریس قرآن را بدست آوردم و از همه مهمتر قریب به ۲۰ سال خادم بارگاهش هستم. الحمدالله خدمت به قرآن و عترت را در کنار هم دارم.
ما مشهدی‌ها هر چه داریم از عنایات امام رضا(ع) است. من حسب علاقه به امام مهربانی‌ها نام تنها فرزندم را «رضا» گذاشته‌ام که اکنون طلبه بوده و در حوزه علمیه نواب مشغول به تحصیل است.
 
همنشینی مستمر شما با قرآن چه برکاتی در زندگی و خانواده‌تان داشته است؟
همنشینی با قرآن باعث نشاط روحی من شده و بر فراگیرانم نیز تأثیر گذاشته است. من شاگردان خصوصی دارم که از شهرهای دیگر از جمله تهران هستند و اصلا من را ندیده‌اند و ارتباط کلاسی‌مان فقط تلفنی است. آنها همیشه این جمله را به من می‌گویند که شما چقدر انرژی مثبت‌تان زیاد است؟ دوست داریم مشهد بیایم و شما رو ببینیم.
 
خانم محمدیان توفیق خادمی امام رضا(ع) را از چه سالی نصیب خود کرده است؟
سال ۱۳۷۷ به عنوان راهنمای زائر توفیق خدمت یافتم. مدتی نگذشت که بخاطر تولد فرزندم دیگر نتوانستنم حرم بروم. مادرم نیز خادم حرم بود و او به خاطر کمردرد دیگر نمی‌توانست برای خادمی برود، لذا از خانم یوسف‌زاده که مسئول انتظامات خواهران اداره علوم قرآنی بود، درخواست کرد تا من به جای او بروم. حاج خانم هم پذیرفت و اینگونه مجدد توفیق خدمت نصیب و روزی‌ام شد. 
 
امروزه جامعه دچار معزل بدحجابی و بی‌حجابی در کشور شده و نقشه شوم دشمن با شعار زن، زندگی و آزادی به خوبی توسط اغفال‌گران پیاده می‌شود. می‌خواهیم نظر خانم محمدیان را به عنوان یک بانوی قرآنی و خادم امام رضا(ع) در این مورد بشنویم...
در دبستان و دبیرستان قرآن تدریس می‌کنم. روز اول که به مدرسه رفتم و نگاهی به چهره دانش‌آموزان انداختم، متوجه شدم زیاد از این کلاس خوش‌شان نمی‌آید، چون تصورشان این است که چه کلاس خشک و بی‌روحی را خواهند داشت.
لذا طرحی را در کلاس‌های خود پیاده کردم که مورد استقبال فراگیران قرار گرفته و جذب حجاب و قرآن شدند. من شاگردانم را برای حجاب در کلاس آزاد گذاشتم و پیشنهاد دادم سرکلاس من، همه می‌توانند مقنعه‌های خود را دربیاورند. شور و هیجانی در کلاس‌ به‌پا شد و بچه‌ها آرزویشان است هر روز قرآن داشته باشند.
با این روش به آنها تعلیم دادم که کجا باید راحت باشند و کجا حتما حجاب کنند. الحمدلله تعداد زیادی از دانش‌آموزانم چادری شدند، چون از چادر من خوششان آمده است.
 

آرزویم تعلیم قرآن در حرم امام رضا(ع) بود


 
این همه ارادت به امام رضا(ع) و عشق به قرآن حتما مشمول خاطرات خوبی است که مخاطبان ما را به یکی از آنها مهمان کنید.
من خیلی دوست داشتم در محافل قرآنی حرم امام رضا(ع) تلاوت داشته باشم. آرزویم در حرم حضرت علی(ع) در نجف برآورده شد. اربعین سال گذشته با مادر و خواهرم به عتبات عالیات رفته بودیم. برای خواندن دعا و نماز وارد یکی از رواق‌های حرم امام علی(ع) شدیم که در آنجا محفلی برای خواهران عراقی برگزار بود، ما در آن محفل نشستیم تا استفاده کنیم. قاری محفل از مستمعان خواست که اگر در بین شما قاری یا حافظی هست بیاید، در جایگاه قرائت قرار گیرد و قرآن بخواند. مادرم که کنار قاری نشسته بود به من و خواهرم اشاره می‌کند که دخترانم، حافظ کل قرآن هستند و آنجا بود که از من دعوت شد تلاوت قرآن داشته باشم.
 
در گرامیداشت هفته معلم قرار داریم. از این‌رو، در پایان مصاحبه می‌خواهیم بدانیم روز معلم با چه احساسی برای خانم محمدیان همراه است؟
همه معلمان در این هفته شاهد ابراز محبت شاگردان خود هستند ولی من، وقتی شاد می‌شوم که شاگردان قدیمی پیام تبریک می‌فرستند. این نشان می‌دهد که خداروشکر توانستم درست انجام وظیفه کنم.

منبع: خبرگزاری رضوی
کد خبر 826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha