تشرف سالانه ۵ میلیون زائر به آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) طبس

مدیر موسسه فرهنگی و بقاع متبرکه آستان قدس رضوی از تشرف سالانه ۵ میلیون زائر به آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) طبس خبر داد.

مدیر موسسه فرهنگی و بقاع متبرکه آستان قدس رضوی در حاشیه برپایی نمایشگاه «رواق خدمت» در گفت‌وگو با ویژه برنامه «شمس تی وی» درباره اهداف و تاریخچه ایجاد موسسه فرهنگی و بقاع متبرکه آستان قدس رضوی گفت: پس از انقلاب اسلامی، مدیریت و بازسازی بعضی از اماکن مذهبی و بقاع متبرکه به آستان قدس رضوی واگذار شد که مجموعه آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) در شهرستان طبس از جمله این موارد است.

سید علی محمد سرسرابی افزود: پس از زلزله ویرانگر طبس به امر امام خمینی(ره) آستان قدس رضوی، اقدام به بازسازی آن بقعه مبارک و رواق‌های اطراف آن کرد و همچنین آرامگاه شهید مدرس نیز به دستور حضرت امام برای احداث بنای جدید و ساماندهی به آستان قدس واگذار شد.

سرابی ادامه داد: مجموعه فرهنگی خواجه‌ ربیع، و مساجد امام رضا(ع) درشهر مشهد نیز از دیگر زیر مجموعه‌های این موسسه است که مراجعان زیادی دارند و فعالیت‌هایی در راستای تحقق اهداف آستان قدس رضوی نیز در این مجموعه‌ها انجام می‌شود.

میقات الرضا مهم‌ترین جاذبه مذهبی طبس

وی با بیان اینکه آستان مقدس حسین بن موسی الکاظم (ع) به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده یزد-مشهد و برخورداری از حمایت‌های آستان قدس رضوی رونق بسیار یافته و مکان زیارتی و سیاحتی با شکوهی به شمار می‌رود، تصریح کرد: این آستان مبارک مهم ترین جاذبه مذهبی شهرطبس است که زائران زیادی از جنوب شرق، جنوب و مرکز کشور در مسیر تشرف به حرم امام رضا (ع) در آنجا توقف می کنند.

 مدیر موسسه فرهنگی و بقاع متبرکه آستان قدس رضوی ابراز کرد: با توجه به اینکه شهر مقدس مشهد علاوه بر جنبه های فرهنگی مذهبی، جاذبه‌های گردشگری بسیاری نیز دارد ما با الگوگیری از همین وضعیت در زیارتگاه شهید مدرس و آستان حسین بن موسی الکاظم(ع) برنامه‌هایی را تدارک می بینیم.

وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۵ میلیون زائر به آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) مشرف می شوند که این تشرف‌ها و توقف‌ها در ایام نوروز و تعطیلات دو چندان می شود، وجود بقعه شماری از امامزادگان، جاذبه کویرهای این منطقه و... از جمله جاذبه‌های گردشگری طبس است که آستان قدس رضوی بایستی با توجه به این ظرفیت‌ها برنامه ریزی و در اطراف آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم(ع) زمینه فعالیت‌های فرهنگی را فراهم کند چرا که وجود جاذبه گردشگری و تبدیل این منطقه به قطب فرهنگی برنامه ریزی دقیق و فراهم کردن زیر ساخت‌های لازم را می طلبد. این نگاه در اماکن طبس و کاشمر که ما به صورت ویژه بقاعی را تحت پوشش داریم خیلی پر رنگ تر است و تاکید بر این است که این دو مجموعه به طور جدی در مسائل فرهنگی و اجتماعی ورود پیدا کنند و به عنوان قطب فرهنگی شناخته شوند.

وی افزود: مردم این اعتقاد را دارند که آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم(ع) و زیارتگاه شهید مدرس صحنی از صحن های حرم رضوی است لذا خادمان افتخاری که در این دو مرقد مطهر خدمت می کنند خودشان را خادم حرم رضوی می دانند و عشق و علاقه‌ شان در خدمت به زائران این دو مرقد نورانی تبلور پیدا می کند.

 سرابی در بخشی نیز، تشکیل گروه های جهادی برای خدمت به محرومان، توزیع بسته‌های معیشتی رایگان وغذای گرم بین نیازمندان توسط آستان حسین بن موسی کاظم(ع) و زیارتگاه شهید مدرس را  از دیگر خدمات این اماکن برشمرد واظهار کرد: خدمت رسانی در عرصه‌های فرهنگی و اعتقادی در مناسبت‌های مختلف مذهبی، ملی و انقلابی مهمترین فعالیت‌ها در این اماکن است.

سرابی خاطرنشان کرد: آستان قدس رضوی در شهرها و مناطق مختلف کشور به دلیل دارا بودن موقوفات مرتبط با حضرت رضا(ع) فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی را با رویکرد خدمت رسانی به مردم آن مناطق دنبال می کند و در بعضی از شهرستان‌ها همچون سرخس چون بیشتر موقوفات امام رضا(ع) زمین و مزارع کشاورزی است، این آستان علاوه بر مدیریت آن ها، برخودش لازم می‌داند برنامه‌های خوبی را در قالب خدمات فرهنگی و مذهبی به مردم شریف منطقه ارائه دهد. همچنین در سایر نقاط کشور که مسیر تردد زائران آقا علی بن موسی الرضا(ع) است توسط آستان قدس رضوی به اقتضا و بر حسب نیاز مراجعان، اماکن و مساجدی احداث شده و خدمات ارائه می‌شود.

کد خبر 571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha