دوران تحصیل برای گفتن اذان حرم مطهر رضوی از مدرسه اجازه می‌گرفتم

حسین پورکویر با ۴۱ سال سن، بیش از نیمِ عمر خود را با تلاوت قرآن و اقامه اذان در حرم مطهر علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) گذرانده است.

عتبه‌نیوز ـ آزیتا ذکاء؛ سنین خردسالی دست در دست پدر به جلسات خانگی می‌رفت و گوش جان به آیات قرآن می‌سپرد. با کمی قد کشیدن و یادگیری چند کلاس سواد به مسجد محله رفت و آمد داشت تا توانست اولین جایزه خود را از دست امام جمعه دریافت کند و با ذوق این مسیر را مصمم‌تر ادامه دهد. هنوز دوران نوجوانی را به پایان نبرده بود که در سن ۱۷ سالگی قاری و موذن حرم مطهر امام رضا(ع) شد و اکنون با ۴۱ سال سن، بیشترین هفته‌های عمر خود را به اقامه اذان در حرم امام مهربانی‌ها سپری می‌کند.

حسین پورکویر فرزند جانباز شهید احمد پورکویر است که با افتخار از پدرش حرف می‌زند و موفقیت‌هایش را بهترین میراث پدر در تربیت درست خود می‌داند. او اکنون به مدت ۱۴ سال است که خود در جایگاه پدر قرار دارد و سعی می‌کند راه پدر خود را در تربیت فرزندانش در پیش بگیرد و سه فرزند قرآنی در این عرصه به ثمر برساند.

گزارش پیش‌رو شمّه‌ای از زندگی آمیخته با قرآن این قاری و موذن جوان مضجع شریف ثامن‌الائمه(ع) است که مشروح آن از نظرتان می‌گذرد.

تشویق به قرآن با جایزه امام جمعه مشهد

کودکان و نوجوانان با اهرم رقابت و تشویق پله‌های موفقیت را بالا می‌روند. اگر این تشویق از سوی یک فرد بزرگ باشد می‌تواند همان‌طور کودک یا نوجوان را در آینده فردی بزرگ بار بیاورد. حسین پورکویر هم یکی از همان افراد است که علاقه بیشتر به قرآن را تشویق خود از سوی امام جمعه می‌داند و در این‌باره می‌گوید: «از همان دوران خردسالی پدرم دستم را می‌گرفت و با خود به جلسات خانگی در محله خودمان واقع در محمدآباد می‌برد. دانش‌آموز دبستانی بودم که به جلسات قرآنی مسجد رسول‌الله در نزدیکی منزل‌مان می‌رفتم. یادم است روزی مرحوم آیت‌الله سیدمهدی عبادی امام جمعه مشهد به مسجد ما آمد و من اولین جایزه خود که کتابی بود را از دست ایشان دریافت کردم. از آنجا بود که علاقه من به قرآن رنگ و بوی بیشتری گرفت».

دوران تحصیل برای گفتن اذان حرم مطهر رضوی از مدرسه اجازه می‌گرفتم

آموزش قرآن از محضر اساتید بنام مشهد

به خاطر وجود امام هشتم(ع) کلاس‌ها و جلسات قرآنی بسیاری در مشهدالرضا(ع) توسط اساتید برجسته مدیریت می‌شوند که پیشرفت قاریان مشهدی از این منبع عظیم سرچشمه می‌گیرد. آقای پورکویر در مورد اساتید بنام خود یادآور می‌شود: «اواسط دهه ۱۳۷۰ برای اولین‌بار آموزش قرآن را به صورت حرفه‌ای از محضر استاد توانمند حسن دخت‌مشهدی شروع کردم و کم کم پای درس دیگر اساتید همچون علی‌ احمدآبادی، محمدجواد رجایی، سیدمرتضی، سیدجواد و سیدمجتبی فاطمی، جواد پناهی، هاشم روغنی، مرحوم جواد مسگری، مرحوم حمیدرضا عباسی و غلامرضا شاه‌میوه اصفهانی نشستم و از محضر آنها بهره‌های فراوان بردم».

اجرای اذان حرم از اوان جوانی

رواق دارالولایه را می‌توان از نخستین اماکن متبرکه حرم مطهر امام رضا(ع) دانست که هر شب ماه مبارک رمضان میزبان جلسات ترتیل‌خوانی و محافل قرآنی در دهه‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ بود. در محافل قرآنی این رواق نوجوانان هم اجرای تلاوت داشتند، یکی از این نوجوانان حسین پورکویر بود که در این‌باره بیشتر توضیح می‌دهد: «بعد از نماز مغرب و عشاء در رواق دارالولایه محفل قرآنی برگزار می‌شد و من اولین تلاوت خود را در حرم مطهر در سن ۱۷ سالگی، در این رواق داشتم که آن تلاوت از شبکه خراسان هم پخش شد و من خیلی ذوق کرده بودم. این قرائت قرآن و پخش آن از شبکه استانی فتح بابی شد تا توسط اداره دارالقرآن حرم مطهر رضوی برای تلاوت قرآن و اقامه اذان به حرم مطهر دعوت شوم».

دوران تحصیل برای گفتن اذان حرم مطهر رضوی از مدرسه اجازه می‌گرفتم

اجازه از مدرسه برای اذان حرم

قبل انقلاب طبق یک سنت قدیمی در حرم مطهر، زائران به محض شنیدن صدای اذان، شروع به اقامه اذان می‌کردند. اما پس از انقلاب اسلامی به صورت هفتگی و ثابت، اجرای زنده‌ اذان به افق شرعی توسط قاریان ممتاز و بین‌المللی در حرم مطهر رضوی انجام می‌شود. آقای پورکویر با اشاره به اذان‌گویی خود در دوران تحصیل، می‌گوید: «اواخر دهه ۱۳۷۰ که برای اجرای اذان به حرم مطهر دعوت شدم سال سوم دبیرستان بودم و در هنرستان باهنر واقع در کوچه مسجد رانندگان درس می‌خواندم. آن زمان مسئولیت اقامه اذان به افق شرعی را ظهر یکشنبه‌ها بر عهده داشتم. نزدیک ظهر نیم ساعت آخر کلاس را از دبیرم اجازه می‌گرفتم، مستقیم حرم می‌آمدم تا وظیفه خود را انجام دهم. اما اکنون پنج‌شنبه‌ها برای اقامه اذان به افق شرعی مغرب به حرم می‌روم».

مقام دوم مسابقات بین‌المللی تونس و دو انگشتر هدیه رهبری

کشورهای مختلف اسلامی هر ساله میزبان نمایندگان مختلف از سراسر جهان در مسابقات بین‌المللی کشورشان هستند. تونس نیز تاکنون سی‌وهفت دوره مسابقات بین‌المللی قرآن برگزار کرده است. آذرماه سال ۱۳۹۸ نماینده کشورمان در رشته قرائت، حسین پورکویر بود که با سایر کشورهای دیگر به رقابت پرداخت و توانست رتبه دوم را از آن خود کند. او در تشریح این مسابقه می‌گوید: «در این دوره از مسابقات تونس حدود ۳۰ کشور از سراسر جهان شرکت داشتند که من با ۱۲ صدم اختلاف با نماینده الجزایر رتبه دوم را کسب کردم. من تلاوت خود را به روایت «حفص از عاصم» انجام دادم و نمایندگان الجزایر، ترکیه و بیشتر نمایندگان کشورهای حوزه شمال آفریقا به روایت «قالون از نافع» به قرائت قرآن پرداختند. ارزشمندترین هدیه بنده بعد موفقیت در این مسابقه بین‌المللی دو انگشتر بود که از رهبر معظم انقلاب دریافت کردم. این دو انگشتر هدیه حضرت آقا به من و همسرم بود».

دوران تحصیل برای گفتن اذان حرم مطهر رضوی از مدرسه اجازه می‌گرفتم

احترام قاری ایرانی در کشور اتریش

پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با افتخارآفرینی‌های زیادی توسط مردم غیور کشورمان در عرصه‌های مختلف همراه بوده است. موفقیت قاریان کشورمان در عرصه تلاوت و حفظ یکی از این موفقیت‌های چشمگیر است که گوی سبقت را از قاریان برجسته مصری نیز ربوده‌اند و با تلاوت زیبا و دلنشین خود محبوبیت ویژه‌ای در بین مردم دیگر کشورها پیدا کرده‌اند. قاریان مشهدی هم به یُمن وجود مبارک امام هشتم(ع) پیشرفت‌هایی در عرصه قرآن دارند که برای آموزش، تبلیغ و تلاوت قرآن به کشورهای مختلف اعزام می‌شوند. حسین پورکویر یکی از خاطرات خود را به کشور اتریش اینگونه بیان می‌کند: «مردم مسلمان کشور اتریش که اغلب اهل‌سنت هستند و مثل ما شیعیان مقید به بوسیدن برخی مقدسات مثل خانه کعبه، قرآن و... نیستند، اما بعد تلاوتی که من آنجا انجام دادم همه به صف شده و جلو می‌آمدند، صورت و دستان من را می‌بوسند و ارادت خود به ساحت مقدس قرآن را نشان می‌دادند».

ارادت هندی‌ها به خادمان امام رضا(ع)

چندین سال متوالی است که خادمان بارگاه منور رضوی در قالب کاروان «زیر سایه خورشید»‌ مهمان شهرهای مختلف کشورمان و دیگر کشورهای اسلامی می‌شوند. حسین پورکویر هم این توفیق را نصیب خود کرده تا به عنوان کفشدار کشیک دوم حرم مطهر رضوی، قاری و موذن این بارگاه ملکوتی با این کاروان در سال ۱۳۹۷ همراه شده و به کشور هندوستان سفر کند. او خاطره این سفر را اینگونه شرح می‌دهد: «کشور هندوستان مهد فرق، ادیان و مذاهب مختلف است اما ارادت آنها به امام رضا(ع) ستودنی است. ما در این سفر به شهرهای دهلی‌نو و ... رفتیم و آنها به گونه‌ای ما را تکریم می‌کردند، انگار امام رضا(ع) به شهرشان آمده است».

دوران تحصیل برای گفتن اذان حرم مطهر رضوی از مدرسه اجازه می‌گرفتم


 

کاروان نور در حج تمتع

جمهوری اسلامی ایران هر ساله گروهی از قاریان، حافظان، اساتید قرآنی و گروه همخوانی و تواشیح را در قالب کاروان قرآنی نور به سفر معنوی حج‌تمتع اعزام می‌کند که همه اعضای کاروان با حضور در مسجدالحرام محافل و حلقه‌های قرآنی تشکیل می‌دهند. آقای پورکویر در این‌باره توضیح می‌دهد: «برای تلاوت قرآن علاوه بر کشورهای اتریش، سوریه، قطر، آلمان، کویت و مالزی، سال ۱۳۸۴ در ایام حج‌تمتع با کاروان نور به کشور عربستان اعزام شدم و در هتل‌های زائران ایرانی و در مکه‌معظمه به قرائت قرآن پرداختم. در همین سال نیز این توفیق را یافتم در اولین روز ماه مبارک رمضان با جمعی از قاریان و حافظان کشور به دیدار رهبر معظم انقلاب نائل آیم و در محضر ایشان به اجرای تلاوت قرآن بپردازم. دوست داشتم یکبار دیگر این سعادت قسمتم شود تا بتوانم به ملاقات حضرت آقا در حسینیه امام خمینی(ره) مشرف شوم. بنابراین سال ۱۳۹۸ بعد چندین سال، مجدد در مسابقات اوقاف شرکت کردم و با کسب مقام در مرحله استانی و کشوری این اتفاق خوب الحمدالله دوباره حاصل شد».

تمام زندگی‌ام را مدیون امام رضا(ع) هستم

عرض ارادت مشهدی‌ها به ولی‌نعمت خود علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) به گونه‌ای است که هر اتفاق خوب زندگی خود را در محضر او رقم می‌زنند. آقای پورکویر معتقد است: «ما مجاوران حضرت به نوعی کار و زندگی‌مان با امام رضا(ع) آمیخته شده است که ارادت زیادی به ایشان داریم و تمام زندگی‌مان را مدیونش هستیم. بنده به لطف امام مهربانی‌ها هر حاجت مادی که داشتم برآورده شده و زندگی خوب و آرام دارم. عنایات زیادی هم از حضرت دیدم. یک روز برفی با خانواده از شهرستان به مشهد برمی‌گشتیم که متأسفانه ماشینم تُو جاده برفی سر خورد و به مسیر خاکی رفتیم، باک بنزینم سوراخ شد و وسط راه ماندیم. آن روز برای قرائت قرآن و اقامه اذان به حرم مطهر نرسیدم، اما عنایت حضرت را به چشم خود دیدم که چگونه از این اتفاق خود و خانواده‌ام نجات پیدا کردیم و سالم ماندم».

دوران تحصیل برای گفتن اذان حرم مطهر رضوی از مدرسه اجازه می‌گرفتم

مصونیت از گناه به واسطه همنشینی با قرآن

افراد به واسطه جایگاه دینی، علمی یا معنوی که دارند سعی می‌کنند خود را از هر گونه گناه مصون بدارند و الگوی دیگران باشند. حسین پورکویر در این‌باره می‌گوید: «قبل اینکه موذن حرم مطهر شوم، قاری بودم و مطمئنا همین قرآن دستگیری می‌کند و انسان را از کارهای غیرخدایی باز می‌دارد. یکبار تصادفی با یک خودرو داشتم که راننده آن ماشین نبود، هرچی دنبال راننده‌اش گشتم، پیدایش نکردم و به ناچار شماره خودم را پشت برف‌پاکن ماشین گذاشتم و رفتم. راننده خودرو به من زنگ زد و با تعجب گفت: شما می‌توانستید مثل بقیه مردم بی‌تفاوت باشید، چرا شماره خود را برای من گذاشته‌اید؟ در جوابش گفتم: من قاری و موذن حرم هستم، نباید نسبت به این خسارتی که به ماشین شما وارد کرده‌ام، بی‌تفاوت باشم. آن فرد برایش جالب بود که یک قاری و موذن اینقدر مقید است تا رفتار و اعمالش مطابق قرآن باشد».

دغدغه‌های پدرانه

این قاری و موذن پیشکسوت حرم مطهر رضوی ۱۴ سال است که خود در نقش پدر بوده و اکنون با داشتن سه فرزند به نام‌های طه ۱۴ ساله، یاسین ۱۰ ساله و زینب ۲ و نیم ساله این دغدغه پدرانه را دارد که فرزندانش هم جا پای او و پدربزرگ‌شهیدشان بگذارند و سعادت دنیا و آخرت خود را در سایه قرآن بیابند. او در این‌باره چنین شرح می‌دهد: «دغدغه یک پدر فقط تأمین مایحتاج مادی فرزندانش نیست؛ در این جامعه امروزی توجه به معنویات لازمه زندگی است. من هم سعی کردم فرزندانم در مسیر قرآن تربیت و رشد کنند. الحمدالله پسر بزرگم طه با توجه به اینکه قاری قرآن است و در مسابقات دانش‌آموزی رتبه دارد، به مدت ۳ سال هم است که به عنوان «مکبر» مفتخر به پوشش لباس خادمی حضرت است و روزهای یکشنبه برای نماز مغرب به حرم مطهر مشرف می‌شود».   

دوران تحصیل برای گفتن اذان حرم مطهر رضوی از مدرسه اجازه می‌گرفتم

کد خبر 4109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha