آیت الله مصباح یزدی از عالمان عامل، مربی و اثرگذار بود

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان گفت: مرحوم آیت الله مصباح یزدی روحیه شاگرد پروری و نیروسازی در خود داشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد نظافت یزدی، در هشتمین نشست تخصصی راهبردهای تربیت نیرو در اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) که‌ در آستانه همایش ملی معظم له به میزبانی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) و با همت مدیریت پژوهش و توسعه علمی حوزه علمیه خراسان در سالن شهید چمران این دانشگاه برگزار شد، گفت:  زنده نگه داشتن نام و یاد الگوهای دین یک روش قرآنی است.
وی افزود: خداوند متعال در این راستا هم معصومان، انبیا و اولیای الهی از یک سو و هم یاران ائمه را از سوی دیگر به عنوان الگو قرار داده است، در واقع علامه مصباح از عالمان عامل، مربی و اثرگذار بودند.
حجت الاسلام و المسلمین نظافت، با اشاره به ضرورت نیروسازی، کادرسازی و تربیت کادر متخصص تصریح کرد: در اهمیت تربیت نیرو، باید گفت اگر هر کار بزرگی بخواهد انجام شود و نیرو به اندازه کافی نباشد، کار با مشکل روبرو می شود، از همین بابت است که قرآن بیان می دارد حضرت عیسی(ع) درخواست یار داشت یا اینکه امیر مومنان(ع) در خطبه ۲۷ نهج البلاغه یارانی را که پا به پای حضرت حرکت نمی کردند و همکاری تام و اطاعت پذیری نداشتند، نکوهش می کند.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان همچنین به میزان تاثیر یاران و اطرافیان در شخصیت افراد و امامان معصوم، اشاره و خاطر نشان کرد: گاهی یاران نظریات را فاسد و نادرست اجرا نموده و کار را به جایی می رساندند که شامیان می گفتند امام علی(ع)، مرد شجاعی بوده اما شکست های او بخاطر نداشتن اطلاعات نظامی است.
حجت‌الاسلام والمسلمین نظافت یزدی با بیان این که در نظام جمهوری اسلامی می.بایست به اندازه کافی برای ایده‌های برتر، فکرهای جذاب و طرح های زیبا نیروهای کافی و متخصص وجود داشته باشند، تصریح کرد: البته در بحث تربیت می بایست مربی حضور داشته باشد تا نیرویی جامع و بصیر که در برابر طوفان شبهات کم نیاورد، پرورش یابد.
 

تاکید به اعتلای مربی و متربی در کنار یکدیگر، روش طبیبانه آیت الله مصباح در میدان عمل بود
وی با بیان این که در تربیت، هم مربی و هم شاگرد تربیت پذیر نیاز است، ابراز کرد: جوانان در کار و تشکیلات تربیتی باید کار را با انسان های آماده تر و تربیت پذیرتر آغاز کنند تا حلقه نخست شکل بگیرد، کسی که می‌خواهد در آینده جهان را تحت تاثیر قرار دهید باید خودش ساخته شده باشد همانطور که امیرمومنان(ع) را پیامبر تربیت کرد و همواره چنین می فرمود که پیامبر من را همراه خود می برد و یک مدل تربیت اسلامی، همین مساله تربیت در میدان است.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان این که روش مرحوم علامه مصباح اینگونه بود که کار را تنها منحصر به تربیت تئوریک نمی‌دانستند تصریح کرد: مرحوم علامه مصباح، تربیت ویژه‌ای در میدان عمل داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین نظافت یزدی با بیان این که اصولا در برنامه و کار تربیتی اول از همه مربی، سپس برنامه تربیتی و پس از آن نیز فضای تربیتی و بسترسازی نیاز است، گفت: در فضای جبهه در نسل اول افرادی همچون چمران ریل گذاری تربیتی کردند و بعد دیگر انسان‌ها در شرایط شکل گرفته قرار گرفتند و رزمندگان ما، آنگاه که اسیر شدند، زندان‌های عراق را فضای تربیتی کردند و این مسئله همان اثر حضور انسان های تربیت ساز در موقعیت هاست.  
به گفته وی، آیت الله مصباح در میان یاران امام و شخصیت های حوزوی، اهتمام به نیروسازی و تربیت داشتند و این را تکلیف خود می دانستند.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان این که مرحوم آیت الله مصباح جز نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، کار اجرایی دیگری را نپذیرفتند و پیوسته متمرکز بر نیروسازی شدند، عنوان کرد: انسانی همچون ایشان می‌توانست دروس مرسوم حوزه از جمله فقه و اصول که از جمله مقدمات مرجعیت است را تدریس کنند اما سراغ این برنامه نرفت و تلاش کرد تا کارهای روی زمین مانده را انجام دهد و خود را وقف خلاها، شکاف ها و رخنه ها کرد؛ معظم له همواره در تلاش برای تولید فکر اندیشه ناب اسلامی در مواجهه با شبهات و نیروسازی بود.
حجت الاسلام والمسلمین نظافت، خاطر نشان کرد: برخی کارها نیاز به آمادگی‌های ذاتی دارد همانطور که مرحوم آیت الله مصباح روحیه شاگرد پروری و نیروسازی را در روح خود داشتند و خودساخته بودند آنطور که گفته‌اند حتی سکوت، تواضع  و منش ایشان به انسان درس می آموزد.
وی با بیان این که مرحوم علامه مصباح استاد نیروسازی بودند و تلاش کرند تا با تربیت نیروهای در فضای حوزه، همین افراد منشا برکت برای دانشگاه ها باشند، اظهار کرد: آیت الله مصباح در تربیت نیروها تاکید بر جامعیت داشتند، کسانی را پرورش دادند که بصیرت سیاسی داشته باشند، جریان های سیاسی را بشناسند، در لحظه واکنش نشان دهند، بنیه علمی و تربیتی و معنوی فوق العاده ای داشته باشند، خوش ارتباط و نرم خو باشند و در یک نگاه، جامعیت در شخصیت آنان موج بزند؛ همینطور هم شد و لحن سخنرانی و رفتارشان نرم بود و افراد را جذب می‌کرد.

کد خبر 318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha