بازگشت به آموزه‌های نبوی راه برون رفت از آسیب‌های اجتماعی

تولیت آستان قدس رضوی بازگشت و پیروزی از آموزه‌های نبوی و علوی را راه برون رفت از آسیب‌های اجتماعی دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی روز شنبه همزمان با مبعث نبی مکرم اسلام در اجتماع بزرگ فعالان قرآنی که در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد؛ ظلالت و گمراهی یک جامعه را در سرگردانی و بی هدفی دانست و اظهار کرد: انسانی که از حقیقت، تعالیم قرآن و آموزه‌های دینی و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بی‌بهره باشد و برای تعالی و رشد خویش نکوشد، فردی متحیر و سرگردان است که نمی‌تواند راه صحیح را از باطل و نور را از ظلمت تشخیص دهد.
وی با بیان اینکه خاتم النبیین(ص) مبعوث شد تا بشریت را از سرگردانی و حیرت نجات دهد؛ تصریح کرد: ائمه اطهار(ع) که تداوم بعثت هستند، وظیفه نجات انسان‌ها از سرگردانی و حیرت را دارند؛ اهل بیت عصمت و طهارت(ع) رمز مرگ جهل و حیات دانش، علم و معرفتی هستند که راه سعادت را برای انسان ترسیم می‌کند.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه با طرح این سؤال که چرا در عید مبعث زیارت امیرالمؤمنین(ع) سفارش و افضل اعمال معرفی شده است؟ توضیح داد: رمز و معنای آن این است که اگر انسان می‌خواهد در مسیر بعثت و اهداف نورانی پیغمبر اکرم(ص) حرکت کند، باید به سراغ امیرالمؤمنین(ع) به عنوان نماد امامت و ولایت برود زیرا از طریق اهل بیت(ع) می‌توان به رسول اکرم(ص)، راه حقیقی اسلام و برداشت صحیح از قرآن رسید.
وی انقلاب اسلامی را نتیجه وزش نسیمی از معارف قرآن و آموزه‌های اهل بیت(ع) در جامعه ایران دانست و تصریح کرد: انقلاب اسلامی به نوعی امتداد بعثت است، در دورانی که جوامع بشری گرفتار ظلم، ستم، شهوت رانی، توحش و دفن تمام فضایل اخلاقی و انسانی هستند، ندایی ملکوتی مردم و جامعه بشری را به خدا، توحید و فضیلت‌های اخلاقی و انسانی دعوت کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب که فرمودند «مهمترین کار انقلاب این بود که ملت ما را از هاضمه غرب بیرون کشید» گفت: با وقوع انقلاب اسلامی ملت ایران از فرهنگ غربی که انسانیت و فضیلت‌های اخلاقی در آن مرده و شهوت رانی، بی رحمی، قطع ارتباط با یکدیگر و تجاوز به حقوق دیگران رواج دارد، نجات پیدا کرد اما خطر همچنان باقی است.
وی اضافه کرد: قرآن کریم، پیامبر اسلام(ص) را الگو، نمونه و اسوه معرفی می‌کند و اگر قرار باشد پیامبر(ص) را در قالب کتابی معرفی کنیم آن کتاب، قرآن است و اگر بنا باشد قرآن را در تجسمی انسانی بشناسیم، آن انسان، پیامبر اسلام(ص) است.
تولیت آستان قدس رضوی استمرار فضائل اخلاقی در جامعه را جهاد اکبر دانست و اظهار کرد: امروز ادعای برخورداری از جامعه قرآنی، نبوی و علوی را داریم اما متأسفانه در فضای جامعه کمتر از آموزه‌های قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) مشاهده می‌کنیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین مروی ابراز کرد: در ساحت‌های دفاع از انقلاب، نظام، امامت، ولایت و رهبری و مبارزه با استکبار مردم عزیز ایران حقیقتا سنگ تمام گذاشته‌اند اما در حوزه‌ استمرار فضائل اخلاقی و پیروی از آموزه‌های پیغمبر اکرم(ص) عقب ماندگی‌های فراوانی داریم، آیا بازار، ادارات و تربیت فرزندان ما قرآنی است؟ چقدر آموزه‌های قرآن در منازل ما جریان دارد؟ چرا در کنار کتاب ارزشمند مفاتیح الجنان، یک کتاب تربیتی در منازل وجود ندارد؟ اسلام تنها دعا و قرآن نیست و باید عمل در آن وجود داشته باشد.
وی گفت: باید به سراغ اهل بیت(ع) برویم تا از جهل و حیرانی نجات پیدا کنیم و معرفت به دست آوریم؛ به طور مثال می‌توان در محافل و میهمانی‌های خانوادگی که بیش از چند ساعت به طول می‌انجامد حداقل یکی از فضیلت‌های پیامبر(ص) را برای جمع بیان کرد تا به سمت سعادت گامی برداشته شود.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: برخی از مردم حتی در خانواده‌های مذهبی، اسامی و ویژگی‌های فوتبالیست‌های خارجی را بیشتر از فضائل پیامبر اسلام(ص) می‌شناسند و این جفا بر آن حضرت است، چراکه باید آموزه‌های دینی در جامعه رواج داشته باشد و باید ایمان ما با خواندن قرآن بیشتر شود و در فضیلت‌های اخلاقی گامی به جلو برداریم.
حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: پیامبر اسلام با قرآن توانست جامعه را از جهالت و گمراهی نجات دهد و پایه گذار بزرگترین تمدن بشری شود زیرا قرآن جامعه را از سرگردانی نجات می‌دهد.

منبع: آستان نیوز
کد خبر 228

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha