عتبه نیوز ـ آزیتا ذکاء؛ اگرچه رشته تحصیلیاش ریاضی بود و بعد در دانشگاه فیزیک خواند و دوره کارشناسیارشــد را در رشته مهندســی صنایع تمام کرد. اما از کودکی به نوشتن علاقه داشت و در زنگهای انشاء همیشه نوشتههایش مورد توجه قرار میگرفت. در دوران دبیرستان نیز با برخی روزنامهها همکاری میکرد.
شروع فعالیت رسمی او در رسانه به همکاری با صدا و سیمای خراسان برمیگردد که علاوه بر گفتوگو و مصاحبه، نویسنده و مجری یک برنامه رادیویی هم بود. او پس از چهار دهه خدمت در عرصه رسانه اکنون یکی از روزنامهنگاران و چهرههای مطرح فرهنگی مشهد به شمار میرود.
نتیجه تلاشهای چهار دهه فعالیت سیدجلال فیاضی در عرصه رسانهای کشور و شهر مشهد، امروز اثرات خود را بر چهره شهر گذاشته و مشهد به عنوان دومین قطب رسانهای کشور محسوب میشود.
چهارشنبه امام رضایی این هفته که مصادف با ایام و روز خبرنگار شده، ما را بر آن داشت تا از پدر رسانهای خراسان بزرگ گزارشی تهیه کنیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
فرزند کویر
پدر رسانهای خراسان بزرگ سیدجلال فیاضی سال ۱۳۳۷ در روستای هودر بخش دستگردان شهر طبس در خانوادهای متوسط و فرهنگی دیده به جهان گشود. معلم کلاس اول نخستین کسی بود که به او قلم و روزنامه داد و عشق به نوشتن را در وجودش ایجاد کرد.
حرفه خبرنگاری میراث خانوادگی
پدربزرگ آقای فیاضی هم خبرنگار بود. البته مسئولیت اصلی او در اداره پست بود اما کار خبر و تهیه گزارش هم انجام میداد و یکی از خبرنگاران روزنامه «نوا» خراسان بود و اخبار را برای این روزنامه میفرستاد. پدر او هم کارهای خبری انجام میداد و یک زمینه ژنتیکی خبری در خانوادهاش وجود داشت.
از استعداد ریاضی تا علاقه به نوشتن
اگرچه رشته تحصیلیاش ریاضی بود و بعد در دانشگاه فیزیک خواند و دوره کارشناسیارشــد را در رشته مهندســی صنایع تمام کرد. اما از کودکی به نوشتن علاقه داشت و در زنگهای انشاء همیشه نوشتههایش مورد توجه قرار میگرفت. در دوران دبیرستان نیز با برخی روزنامهها همکاری میکرد.
۸ سال وقفه در اخذ لیسانس
دوره کارشناسی به خاطر تعطیلات دانشگاه قبل از انقلاب و دوران انقلاب فرهنگی حدود ۸ سال و نیم اخذ مدرک لیسانس او به وقفه افتاد و البته کارهای فرهنگی بسیاری در این دوران انجام داد که شاید تعطیلی دانشگاهها فرصتی برای فعالیتهای او در دیگر عرصهها بود.
اهتمام به نوشتن در خدمت سربازی
دوران سربازی هم سلاح خویش را کنار نگذاشت و در تحریریه نشریه یکی از نهادهای نیروی انتظامی فعالیت میکرد. چون ماههای آخر خدمت سربازی را در تهران بود به او پیشنهادهایی از سوی نهادهای تهران برای کارهای مختلف خبری میشد.
از آنجا که آقای فیاضی قائم مقام دفتر نماینده امام(ره) بود با مرحوم آیتالله واعظ طبسی درباره آینده شغلی خود مشورت کرد و ایشان هم در جواب گفتند: امتیاز روزنامه قدس را گرفتهایم و منتظر بودیم شما سربازی را به اتمام برسانید تا مسئولیت آن را به شما واگذار کنیم.
پدر رسانهای خراسان معتقد هست که تمام تلاشهایش در حوزه فرهنگی و نوشتاری سبب این اعتماد و واگذاری مسئولیت روزنامه قدس به او شده است.
مدیر مسئول روزنامه قدس در ۲۹ سالگی
سال ۱۳۶۶ در سن ۲۹ سالگی مسئولیت و مدیریت روزنامه قدس به او واگذار شد و میتوان گفت دوران مدیریت روزنامه قدس برای او دوران ویژه رسانهای بود. چون این روزنامه در بدترین شرایط روزنامهنگاری در مشهد افتتاح شد و آنها با کمبود خبرنگار مواجه بودند. لذا او کار روزنامه قدس را با تربیت خبرنگار شروع کرد و در این میان حتی در زمینههای صفحهآرایی، حروفچینی و فنی و کارهای از این قبیل نیز اقداماتی را انجام داد.
تبدیل روزنامه قدس از محلی به کشوری
از ابتدا انتشار این روزنامه مشهدی و استانی مطرح بود و کلا موضوع سراسری و کشــوری شــدن این روزنامه مطرح نبود. قرار بود که یک نشریه فرهنگی باشــد و به تبیین افکار و اندیشههای امام رضا(ع) در حوزه اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه بپردازد. البته آن موقعها این دستهبندیهای سیاسی نبود.
ســال ۱۳۷۲ در حالیکه بیش از ۶ سال از انتشار «قدس» نمیگذشت، در دیدار آقای میرســلیم، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اســلامی از این روزنامه، پیشنهاد انتشار سراسری قدس از سوی وی ارائه شد و به تأیید مرحوم آیتالله واعظ طبسی هم رسید. دیری نپایید که روزنامه قدس به جمع روزنامههای سراســری کشور پیوست.
عمر ۷ ساله خبرگزاری رضوی
تأسیس خبرگزاری رضوی نیز به همّت آقای فیاضی بوده که مجوز راهاندازی آن از سوی نظارت بر مطبوعات صادر شده است. این خبرگزاری همزمان با میلاد ثامنالحجج(ع) در ۲۴ مردادماه سال ۱۳۹۵ کار خود را آغاز کرد.
این رسانه با هدف گسترش معارف رضوی در قالبهای جدید با همکاری بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) ایجاد شد و با محوریت اطلاعرسانی در حوزه زیارت، فرهنگ رضوی، تحولات و رویدادهای فرهنگی در خصوص امام رضا(ع) کار میکند.
پدر رسانهای خراسان در سال جاری پس از ۷ سال مدیر مسئولی خبرگزاری رضوی از این رسانه استعفا داد.
نظر شما