-
جایگاه «پر طاووس» در تاریخ غبارروبی ضریح رضوی
یک نذر خاص در حرم مطهر رضوی
سیدحمیدرضا برقعی، شاعر آیینی معاصر شعری زیبا در مدح بارگاه منور رضوی دارد که در بیتی از آن چنین میسراید: «آنجا که خادمینش از روی زائرینش / گرد سفر بگیرند با بال ناز طاووس»؛ لطافت و باریکبینی شاعر در این فراز، خواننده را به یاد یکی از قدیمیترین تشریفات حرم مطهر رضوی.
-
نماز فرادایی که حکم نماز جماعت را دارد!
در روایتی که به روایت جُهَنی شهرت یافته، رسول خدا (صلی الله علیه وآله) افزون بر نمازهایی که با حضور افراد متعدد و لااقل دو نفر تشکیل می شود، نمازی را که مومنی در غیاب سایرین، خود به تنهایی به جا آورده، جماعت قلمداد کرده است. اکنون پرسش این است که نماز انفرادی چگونه می تواند نماز جماعت تلقی گردد؟
-
تفاوت مقام معصومان(ع) با مقربانی مانند حضرت عباس(ع) و زینب کبری(س) در چیست؟
به اعتقاد ما امامت ادامه نبوت است و امام همه مقامات و جایگاههای رسول خدا (ص) را غیر از مقام نبوت و دریافت وحی نبوی دارد، همان طور که پیامبر از طرف خداوند انتخاب میشود، امام نیز از طرف خدا انتخاب میشود.
-
کتیبهای چوبی که داستانی از تاراج گنجینههای حرم مطهر را روایت میکند؛
برادری ربود، برادری برگرداند
هرچند در قرون گذشته، خادمان و مسئولان دلسوزی که اداره امور را برعهده داشتند، در حفظ و حراست از اموال و املاک رضوی همه تلاش خود را به کار بردهاند، با وجود این باز هم این داراییها بهطور کامل از گزند افراد حریص در امان نمانده است.
-
روایت یک زائر غیرایرانی از تجربه خاص زیارت حرم مطهر رضوی؛
راز سرزمینی که روحهای مُرده، در آن زنده میشوند
بینشان راه میافتم؛ بین آدمهایی که دست دراز کردهاند تا دستهای از دنیا بریدهشان را با پنجره فولاد، یکی کنند. آن هم بی آنکه نشانی از گذشته سرد و گرم و تلخ و شیرینشان به خاطرشان باشد. آمدهاند تا اینجا از رنج ممتد و سیریناپذیرِ تمنای تنهایشان رها و مُصفا شوند و سراغ روحهای مُردهشان را از ضامن آهو بگیرند. و پس از ضمانتی جانانه، زندهگی کنند و زنده برگردند.